пʼятниця, 27 листопада 2015 00:30

Третина городян відмовилися від газових лічильників

Українцям, які до 1 січня 2016 року не встановлять газові лічильники, на Різдвяні свята можуть вимкнути газ. Нині від лічильників відмовилися близько третини жителів міст країни.

— Люди не впускають газовиків у квартири. Якщо так далі піде — змушені будемо припинити газопостачання, — пояснює Оксана Горак із Львівгазу. — Причина відмов — мешканці не хочуть економити і платити більше. Їм вигідно платити за три кубометри, а споживати — п'ять. Крім того, в квартирах часто прописана тільки одна людина, а живуть і користуються газом — більше.

— Лічильник у мене вже два роки. Мешкаю лише з чоловіком. Користуюся тільки плиткою і колонкою. Але газу останнім часом накручує набагато більше. Газ розбавляють, він уже не дає нормальної енергії. Аби щось нагріти — його треба використати більше, — розповідає львів'янка 30-річна Лілія Сенечко.

Газовики це заперечують.

— Щомісяця працівники нашої служби та Укртранс­газу роблять аналіз газу. Він якісний, — каже Оксана Горак. — Якщо полум'я на плиті змінює колір — потрібно чистити плитку й перевіряти доступ кисню.

В управлінні додають: після встановлення лічильників стане відомо — скільки газу потрібно українцям. Це дасть змогу уникнути його закупівель у Росії.

Зараз ви читаєте новину «Третина городян відмовилися від газових лічильників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути