Ексклюзиви
четвер, 29 листопада 2007 07:06

Тренер "Роми" цілував руки онкохворим дітям

Автор: фото: Наталя ЧУБЕНКО
  4-річний Михайло Темків грається з волонтером італійської благодійної організації ”Солетерре”. Хлопчик лікується в столичному Інституті онкології п’ятий місяць. Після хіміотерапії його чекає операція з видалення пухлини й пересадка кісткового мозку
4-річний Михайло Темків грається з волонтером італійської благодійної організації ”Солетерре”. Хлопчик лікується в столичному Інституті онкології п’ятий місяць. Після хіміотерапії його чекає операція з видалення пухлини й пересадка кісткового мозку

27 листопада, у день матчу Ліги чемпіонів між київським "Динамо" та римським клубом "Рома" кілька італійських футболістів і тренерів провідали хворих дітей у дитячому відділенні столичного Інституту онкології АМН України.

Про те, що в гості приїде відомий футбольний клуб, у інституті мало хто знає. У дитячому відділенні медсестри знизують плечима і просять одягнути бахіли. За 20 хв. до приїзду спортсменів хворих із батьками зібрали в холі. Дехто з них малює, інших розважають італійські волонтери, перевдягнені в клоунів. Вони приїхали до України утретє.

У відділенні лежить близько 30 дітей із матерями. 10-річний Назар лікується вже три місяці, проходить хіміотерапію. Він не знає, яка в нього хвороба. Несміливо каже, що в лікарні не сумно, "деколи навіть нормально". Тихенько сперечається з другом, хто що даруватиме футболістам і чи приїде бомбардир команди Франческо Тотті.

У 4-річного Михайла, сина Галини Темків, виявили пухлину черевної порожнини. Лікуються п"ятий місяць.

— Нам зараз треба закінчити хіміотерапію. Потім чекає операція з видалення пухлини й пересадка кісткового мозку. Але син тримається. Він уже став улюбленцем і лікарів, і дітей, — каже жінка.

Футболісти "Роми" Пануччі, Тонетто, Тадеі, Дзотті, Жулі та Баруссо заходять до відділення у спортивних костюмах клубу. Вдягають бахіли. Головний тренер Лучано Спалетті, 48 років, кивком голови вітається з медперсоналом, кожного плескає по плечу. Підходить до дітей і запитує, як справи. Але ті не розуміють італійської.

До тренера підходить хлопчик і дарує тарілку з пластиліну.

— Ми повісимо її в себе в роздягальні. Вона нам буде приносити удачу, — говорить Лучано Спалетті. Нахиляється й цілує хлопчикові руку.

Діти обступили футболістів. Спортсмени вітаються з ними італійською. Почуваються трохи збентеженими, бо кожна дитина їм про щось майже нечутно говорить, а вони не розуміють. Коли хворі простягають блокноти з ручками, ставлять автографи.

Президент італійського клубу Розелла Сенсі з усмішкою проходить повз діток. Але вони не знають, хто ця жінка. Питають у батьків, але ті лише знизують плечима. За всім спостерігає головний дитячий онколог України та завідуючий відділенням Григорій Климнюк.

Візит футболістів до лікарні організувала італійська благодійна організація "Солетерре". Нині в Італії закінчується СМС-кампанія на підтримку дітей, що проходять лікування в українському Інституті онкології. Кожне повідомлення коштує євро. За зібрані кошти планують придбати медичне обладнання й відремонтувати приміщення.

Футболісти, йдучи коридором інституту, показують один одному на пошарпані стіни та протертий лінолеум.

Зараз ви читаєте новину «Тренер "Роми" цілував руки онкохворим дітям». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути