Ексклюзиви
четвер, 09 грудня 2021 00:30

Тисячу за щеплення виплачуватимуть рік

"Я пенсіонерка. Живу в селі. Повністю вакцинувалася. Почула, що президент обіцяє тисячу гривень всім, хто зробив два щеплення від коронавірусу. Як отримати ці гроші, якщо в мене кнопочний мобільний телефон і немає можливості встановити дадаток "Дія"?" — запитує 59-річна Надія Михайлицька з села Овсюки Гребінківського району Полтавської області.

— За ініціативи президента Володимира Зеленського розроблена програма заохочення вакцинації проти Covid-19, — говорять на урядовій гарячій лінії. — Програма запрацює з 19 грудня цього року й діятиме 12 місяців. Усім повністю вакцинованим громадянам виділять по тисячі гривень. Кошти неможливо буде отримати готівкою. Їх перерахують через застосунок "Дія". За них можна буде придбати абонемент у спортзал, купити квитки в кінотеатр, театр, музей, на концерт чи виставку або витратити на квитки для мандрівок по Україні. Так держава планує підтримати п'ять найбільш постраждалих від пандемії напрямків бізнесу. Зараз опрацьовують можливість користування цими коштами пенсіонерів або мешканців сіл, які не мають доступу до "Дії". Механізм досі розробляють. Деталі оприлюднять через ЗМІ найближчим часом.

Зараз ви читаєте новину «Тисячу за щеплення виплачуватимуть рік». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути