четвер, 05 травня 2011 04:30

"Так гупнуло, що аж щелепа клацнула"

Автор: малюнок: Володимир Казаневський
 

У Києві на Дарницькому мосту тріснув асфальт і піднявся на швах. Будівельники запевняли, що він служитиме 30 років. Проте не витримав підвищення температури.

— Ранок почався невдало, погнув диск і пошкодив бампер на своїй "вісімці", — говорить столичний водій 25-річний Сергій Гордієнко. — Зазвичай їжджу не швидко, та цього разу запізнювався на роботу, поспішав. Коли побачив, що асфальт піднявся, тормозить було пізно. Так гупнуло, що аж щелепа клацнула. Думав, резину викину.

Із десяток тріщин з'явилися з боку лівого берега Дніпра.

У Південно-Західній залізниці запевнили, що здулися тимчасові шви. При нагріванні металеві конструкції мосту розширилися, а стики стиснулися, через що й піднявся асфальт.

— Ці тріщини ніяк не впливають на загальне покриття мосту, — каже заступник начальника Південно-Західної залізниці Олександр Погребний. — Після 10 травня тимчасові шви замінять на постійні німецькі, які не деформуються.

Двосторонній автомобільний рух на Дарницькому мосту відкрили 31 березня, залізничний — торік 27 вересня. Будівництво почалося в липні 2004 року завдяки тодішньому міністрові транспорту Григорію Кирпі. На його честь міст отримав свою неофіційну назву. Загальна вартість споруди — 9157 млн грн.

Зараз ви читаєте новину «"Так гупнуло, що аж щелепа клацнула"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути