Ексклюзиви
четвер, 29 листопада 2007 07:04

Священики розповідатимуть правила дорожнього руху

Настоятелі всіх українських церков минулого тижня отримали листи від департаменту ДАІ МВС України. Священиків просили у проповідях нагадувати людям про дотримання правил дорожнього руху.

— На дорогах склалася критична ситуація, через те що і водії, і пішоходи постійно порушують правила дорожнього руху. Цього року сталася 51 тисяча аварій, де загинуло 7,5 тисячі людей. Ще 63 тисячі травмувалися, — повідомляють у прес-службі ДАІ.

В Українській православній церкві Київського патріархату кажуть, прохання даїшників виконають, якщо його схвалить керівництво.

— Якщо ДАІ звертається по допомогу до церкви, це означає, що самі вони вже не справляються з ситуацією, — розповідає прес-секретар УПЦ КП отець Євстратій.

В Українській православній церкві Московського патріархату говорять, що листів із проханням замало. Треба, щоб такі пропозиції узгоджувалися на вищому рівні — між керівником ДАІ та настоятелем церкви.

— Церква відокремлена від держави, — говорить секретар настоятеля УПЦ отець Олександр. — Тому навряд чи ми виконуватимемо прохання ДАІ.

Зараз ви читаєте новину «Священики розповідатимуть правила дорожнього руху». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути