Ексклюзиви
субота, 08 грудня 2007 07:09

Сурогатні матері народили 32 дитини

В Україні цього року сурогатні матері народили 32 дитини. Про це повідомив віце-президент Української асоціації репродуктивної медицини Валерій Зукін.

Нині в країні діє майже 20 клінік, що займаються проблемами репродуктивної медицини. Першій дитині, яка з"явилася на світ у результаті штучного запліднення в Харкові, виповнилося 16 років.

З усіх жінок, які звертаються до клінік репродуктивної медицини, 99% хочуть дитину через штучне запліднення, близько 1% — за допомогою сурогатного материнства.

— Це надскладна процедура, коли жінка не може мати дітей взагалі, бо в неї видалили матку, — каже директор Інституту репродуктивної медицини Федір Дахно. — Жінка в мене питає, чи можу я мати свою власну генетичну дитину. Я відповідаю, що так — через програму сурогатного материнства.

Ціну за дитину обговорюють сурогатна мати та майбутні батьки. Підписують договір і завіряють у нотаріуса. Після цього звертаються у клініку, де робитимуть зачаття.

— Програма сурогатного материнства коштує в Україні від 20 до 25 тисяч гривень, — продовжує Зукін. — Плюс майбутні батьки платять сурогатній матері.

Валерій Зукін розповідає, що асоціація відмовила у можливості мати дитину гомосексуальним парам.

Зараз ви читаєте новину «Сурогатні матері народили 32 дитини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути