четвер, 27 січня 2022 00:20

Субсидію продовжують без додаткових звернень

Автор: ДМИТРО СКАЖЕНИК
 

"Які потрібні документи для призначення субсидії. Куди слід звертатися?" — цікавиться 69-річний Михайло Іванович із міста Жовква Львівської області.

Для оформлення субсидії потрібно звернутися до органа соціального захисту населення за місцем проживання. Подати заяву про призначення й надання житлової субсидії, декларацію про доходи й витрати.

Документи також приймають уповноважені посадові особи виконавчого органа сільської, селищної, міської ради відповідної територіальної громади та в центрі надання адміністративних послуг — ЦНАПі. За потреби вимагають додаткові документи — довідки, що підтверджують непроживання особи за місцем реєстрації, договір оренди житла.

Субсидія на оплату житлово-комунальних послуг призначається з місяця звернення за її призначенням до дати закінчення опалювального сезону.

Потім пільга нараховується на неопалювальний сезон — із 1 травня по 30 вересня. Після закінчення терміну отримання субсидії органи соціального захисту населення самостійно здійснюють розрахунок на наступний період без звернень громадян.

Отримувачі субсидії зобов'язані повідомляти протягом місяця органи соціального захисту про зміни складу зареєстрованих у житловому приміщенні осіб та їхнього соціального статусу, переліку отримуваних послуг, зміну виконавця послуг, про здійснення одноразової покупки, придбання або набуття права власності на майно, вартість якого перевищує 50 тис. грн, а також здійснення на цю суму платежу.

Субсидія для придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива призначається один раз на календарний рік на підставі заяви.

Інформацію про призначення субсидій можна дізнатися в Єдиному державному реєстрі отримувачів житлових субсидій, який є у відкритому доступі на сайті subsidii.ioc.gov.ua.

Зараз ви читаєте новину «Субсидію продовжують без додаткових звернень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути