четвер, 01 липня 2021 00:25

Старших за 55 років відправлять на медогляди

Запуск програми "Здорова Україна" анонсував президент Володимир Зеленський. Спрямована на зниження передчасної смертності громадян.

Передбачає обов'язкове медичне обстеження для людей після 55 — кожні два роки. Запровадять нову методику викладання фізкультури у школах. Масово зводитимуть парки та спортмайданчики.

Середня тривалість життя в Україні становить 72 ро­ки. Це через екологію, спосіб і рівень життя, погані звички і стан медицини, говорить терапевт із Харкова Олександр Рильцов, 44 роки:

— Італійці курять не менше, але живуть довше. Якщо в них проблеми зі здоров'ям, одразу отримують медичну допомогу. Можуть собі дозволити за неї ­заплатити. У нас лікування страшне й сумне. Тому спершу треба налагодити роботу з людьми, які потребують допомоги. Наприклад, зробити лікування для них безкоштовним. Також у багатьох немає декларацій із сімейними лікарями. Їх оформити важко, бо бракує вільних місць.

Здійсненню програми заважатиме й небажання українців проходити медичні огляди.

— Зараз обстежуємо чорнобильців. Вони не хочуть приходити, а ми змушуємо. Бо від нас вимагають звітів і виконання планів. Радянщина, — додає Рильцов. — Краще оголосити, а люди хай самі вирішують.

Зараз ви читаєте новину «Старших за 55 років відправлять на медогляди». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути