Ексклюзиви
пʼятниця, 22 лютого 2019 05:45

Сміття зносять під сільську раду

39-річний В'ячеслав Шиян з села Зінці під Полтавою 13 лютого приніс до сільради шість мішків із сміттям. Залишив біля дверей.

— Мусорка в нашому селі їздить раз на місяць. 9 лютого до нас і не добралася. Куди мав його дівати? — каже Шиян. — У сільраді на мене написали заяву, а я — на них.

— Вивозом сміття займається комунальне підприємство Терешківської сільради. З ним потрібно укладати договір про вивіз сміття, — пояснює голова Терешківської ОТГ Наталія Туркеніч, 42 роки. — Сміттєвоз не доїхав під його хвіртку, бо дорогу замело. То хіба через це треба нести сміття у місця загального користування?

Керівник комунального підприємства Терешківської ОТГ Геннадій Чепіга, 50 років, пояснив, що не люди повинні укладати з підприємством договори, а сільрада. А їхнє підприємство призначене для обслуговування багатоповерхівок.

— Раніше вивіз сміття сплачувався за рахунок Микільської сільради. З початку цього року всі приєдналися до Терешківської ОТГ. З 1 січня пані Туркеніч мала створити комунальне підприємство "Благо" для обслуговування людей. Купили сміттєвоз, і баки повинні придбати. Вона має створити своє комунальне підприємство, розставити баки по селах і укладати з людьми договори, — каже Чепіга.

Зараз ви читаєте новину «Сміття зносять під сільську раду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути