Ексклюзиви
понеділок, 08 грудня 2008 18:03

Славу Семенові Крупнику принесла роль матроса Фукса

  Народний артист України Семен Крупник зіграв у 11 кінофільмах
Народний артист України Семен Крупник зіграв у 11 кінофільмах

2 грудня помер народний артист України Семен Крупник, 80 років. Панахиду провели 4 грудня в Одеському російському драматичному театрі. Там останні 12 років працював актор. Тисячі одеситів принесли квіти до труни на театральній сцені.

— Ми не маємо такої традиції — встановлювати гроб на сцені. Але для людини, яка була театральною візиткою Одеси, зробили виняток, — каже директор Одеського російського драматичного театру Олександр Копайгора.

Коли траурна церемонія почала виходити з театру, люди зааплодували. Так вирішили проводжати актора. На 15 хв. транспорт у центрі міста біля драматичного театру зупинився: люди виходили з автомобілів і приєднувалися до натовпу, що плескав у долоні.

— Він, як і кожен актор, любив оплески, — зауважує учень і колега Крупника актор Олег Школьник. — Колеги й родичі вирішили, що він вартий, аби так красиво піти.

Семен Самійлович Крупник народився 5 квітня 1928 року у Вінниці. Закінчив театральне училище ім. Щукіна. Грав у Челябінському театрі музичної драми, Одеському театрі музичної комедії. У кіно почав зніматися 1963-го. Зіграв 11 кіноролей. Кілька років працював у музичному театрі "Рішельє". Звання народного артиста України отримав 1993-го.

Славу акторові приніс 1965 року фільм "Ескадра вирушає на Захід", де він зіграв роль матроса Фукса. Ще знімався у фільмах "Спокуса Дон-Жуана", "Мрії назустріч", "Повернення броненосця", зіграв роль Алі-Баби в картині "Небезпечні гастролі" разом з Володимиром Висоцьким і Бориславом Брондуковим. Крупник брав участь у багатьох програмах і документальних стрічках, пов"язаних з Одесою. Завжди виступав на Гуморині.

У Семена Крупника залишилися дружина Олена Василівна, два сини та двоє онуків. 22-річний онук Андрій навчається у театральному інституті ім. Щукіна в Москві, як і дід свого часу.

Зараз ви читаєте новину «Славу Семенові Крупнику принесла роль матроса Фукса». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути