Ексклюзиви
середа, 18 квітня 2007 07:08

Скульптурі матроса відбили ногу

У Кременчуці на Полтавщині залишилася без ноги одна з фігур пам"ятника матросам Дніпровської флотилії. Остання брала участь у розгромі польських контрреволюційних банд під час Громадянської війні 1919–1920-х років.

Скульптурна група — два матроси. Один із них стоїть, тримає в руках гвинтівку. Другий — лежить з кулеметом. Саме йому і відбили ногу. Виготовлений пам"ятник із бетону.

Уперше його встановили 1938-го. Тоді стоячий матрос тримав у руках ще й гранату. 1988 року зробили реконструкцію, гранату забрали.

— Це просто вандали якісь. На метал там нічого було здавати, — каже керівник прес-служби Кременчуцького міськвиконкому Юлія Перепелятник, 35 років. — Пошкодження пам"ятника виявила спеціальна комісія, що перевіряла пам"ятники.

Ремонтувати солдата буде управління житлово-комунального господарства. Зараз скульптор монументу Ольга Волкова підраховує, скільки потрібно грошей.

Зараз ви читаєте новину «Скульптурі матроса відбили ногу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути