Ексклюзиви
вівторок, 14 травня 2019 00:35

Школярі самі обирають сніданки й обіди

У школах для учнів молодших класів почали впроваджувати систему харчування за принципом "шведського столу". Школярі самі обирають страви із запропонованих. Систему випробовують у трьох столичних школах.

— Ми запровадили шведський стіл із 25 квітня, — каже 54-річна Світлана Мішньова, директор столичної школи №88. — У меню входять усі дозволені дітям продукти: овочі, молочна, гречана і рисова каші, м'ясо, риба, супи, картопля, омлет, фрукти, яблука, апельсини, чай, компот, йогурт, печиво. Їжу підібрали з урахуванням природних потреб. Кухар пройшов додаткове навчання, підвищив свій кулінарний рівень.

Вартість одного обіду становить 16,25 грн. Батьки за них не платять — гроші на харчування учнів молодших класів виділили з бюджету.

— Система має переваги, — додає Світлана Мішньова. — Діти самі вибирають, що і скільки хочуть їсти. Задоволені, стало менше відходів.

Якщо нововведення буде вдале, систему поступово запровадять у всіх школах.

Зараз ви читаєте новину «Школярі самі обирають сніданки й обіди». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути