середа, 18 лютого 2009 18:06

Система "Ураган" сканує номерні знаки

До кінця лютого на кордоні між Вінницькою і Житомирською областями розпочне працювати система відеоспостереження "Ураган". Її вмонтували у стовп поблизу села Комсомольське Козятинського району Вінниччини. Системи спостереження ставлять на межі областей, щоб контролювати автівки, що їдуть з інших регіонів.

— Скоро починаємо встановлювати другий "Ураган". Він буде поряд із селом Краснопілка Гайсинського району, де Вінниччина межує з Черкаською областю, — каже начальник обласної Державтоінспекції Микола Сіманчук. — Торік планували поставити п"ять систем на головних перехрестях Вінниці. Відклали, бо не було фінансів.

"Ураган" працює цілодобово. Має чотири відеокамери, що фіксують транспортний рух. Сканує номерні знаки. Інформацію з відеокамер автоматично перевіряють за базою даних. Якщо виявляється, що машина крадена чи її треба затримати, влаштовують "перехват". Інформація надходить на всі пости ДАІ.

Комплект системи коштує 100 тис. грн. Гроші виділили з обласного бюджету.

Зараз ви читаєте новину «Система "Ураган" сканує номерні знаки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути