пʼятниця, 29 жовтня 2010 00:14

Шість хвилин летітиме Янукович на роботу

Автор: фото: Ольга КАМЄНЄВА
  У вівторок біля Паркової дороги в центрі Києва триває будівництво вертолітного майданчика
У вівторок біля Паркової дороги в центрі Києва триває будівництво вертолітного майданчика

Через якийсь час від резиденції "Межигір'я" на роботу президент Віктор Янукович діставатиметься вертольотом, а не автомобілем, як тепер.

Минулого тижня неподалік Верховної Ради почали зводити майданчик для злету й посадки гвинтокрилів. А прес-служба Міноборони повідомила про можливе формування президентського протиракетного батальйону. Його укомплектують двома зенітно-ракетними комплексами "Бук".

— Ну й коли це скінчиться? У місті скоро не залишиться жодного дерева, жодної травинки. Все заллють бетоном! — каже киянка 50-річна Тетяна Василівна подрузі, яка приїхала до столиці з міста Могилів-Подільський на Вінниччині. Стоять на оглядовому майданчику біля Верховної Ради, зазирають униз, на Паркову дорогу.

Там будують вертолітний майданчик. Площа — як футбольне поле. Екскаватор, два грейферні крани й бульдозер розкопали схил пагорба, вирівняли його. Землю по периметру укріпили бетонними палями. Краї ділянки — бетонною стіною.

Раніше завершили роботи з будівництва майданчика для гелікоптерів на території резиденції Віктора Януковича "Межигір'я" під Києвом.

Вулиця, на якій зводять майданчик, зусібіч оточена парком. На ній нема житлових будинків. Паркова дорога розташована на схилах Печерська, нижче будівель Верховної Ради та Маріїнського палацу.

— Що будуємо — не знаю. Начальство наказало не патякати з журналістами. Об'єкт треба здати до Нового року, — розповідає будівельник у брудній робі.

Начальник столичного управління Міністерства з надзвичайних ситуацій Віталій Пшеничний не приховує: зводять  вертолітний майданчик, де приземлятимуться гвинтокрили керівництва країни, рятувальні та медичні.

— Рощи на этих холмах — заповедные, их охраняет ЮНЕСКО. Но дикарям при власти на это плевать, — сердиться літній чоловік. Він вигулює пуделя в Маріїнському парку.

На об'єкті вдень і вночі працюють кількадесят робітників. У вівторок зранку їх  20. Дехто укладає бетон, решта зварюють конструкції з арматури. На огороджену парканом будову в'їжджають одночасно три бетоновози. Перш ніж випустити машини назад, робітники відмивають їх колеса — Парковою дорогою часто їздять урядові кортежі.

Зараз ви читаєте новину «Шість хвилин летітиме Янукович на роботу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути