четвер, 21 лютого 2008 07:13

Севастопольські школи і лікарні залишилися без тепла

Через відключення семи котелень у Севастополі закрили всі 68 шкіл міста, ПТУ та половину дитсадків. Із вівторка в учнів розпочалися тижневі канікули. Без тепла залишилися кілька лікарень, туберкульозний, онкологічний та шкірвенерологічний диспансери, лікарня для психічно хворих.

— В онкодиспансері хворі плачуть від болю, коли їм ставлять крапельниці, — каже інженер управління охорони здоров"я Олена Немчінова. — Додому пацієнтів не виписують, бо у квартирах ситуація не краща.

У міськраді говорять, що зі 100 міських котелень сім відключені. Інші ледь подають тепло. Їх включають із 23.00 до п"ятої-шостої ранку. Температура на вулиці -10°С, у приміщенні +10–15.

— Причина в теплозабезпеченні. По-перше, місто розташоване наприкінці газової сітки. Газ доходить сюди в останню чергу і тому в трубі низький тиск подачі. По-друге, недостатні ліміти газу для того, щоб обігріти місто, — пояснює Алла Щербакова із Севастопольської міськради.

У туберкульозному диспансері тепла немає вже тиждень.

— Трохи включають на ніч, аби труби не замерзли, — каже медсестра з реєстратури. — Мерзнуть усі — і персонал, і хворі. Лікарі по кілька халатів одягають, тому на всіх навіть не вистачає.

— Ми подоставали із загашників усе, що було. Хто більше хворий — даємо по чотири одіяла, хто менше — по два, — розповідає головний лікар тубдиспансеру Василь Синцов. — При потрібній температурі від +20°С, зараз в палатах по вісім тепла.

У палатах включають обігрівачі, поять пацієнтів гарячим чаєм. Тих, хто може бути вдома, виписали. Нині в диспансері лікується 257 хворих.

— Таке повторюється щозими. Пам"ятаю, як 2005-го ми взагалі без тепла сиділи. Врятувало те, що зима була теплою, — каже лікар.

Побутовий газ у будинках цього разу не відключали. Однак минулого тижня без нього залишилися понад тисяча будинків. 36 тис. людей мерзнули кілька днів.

— Удома холодно. Ані відпочити, ані телевізор подивитися, ані помитися, — говорить місцева жителька Інна.

Зараз ви читаєте новину «Севастопольські школи і лікарні залишилися без тепла». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути