Ексклюзиви
вівторок, 13 травня 2008 07:05

Сесію харківської облради провели на вулиці

Автор: фото: Світлана ЗОЗУЛЯ
  Депутати голосують піднятими посвідченнями та картками. Голоси рахує спеціальна комісія
Депутати голосують піднятими посвідченнями та картками. Голоси рахує спеціальна комісія

8 травня депутати Харківської облради провели чергову сесію. Обласне управління КРУ за виявлені перевіркою порушення на місяць заблокувало рахунки ради. Тому сесія проходила на вулиці.

— Через арешт рахунків ми не можемо орендувати зал для сесій, заплатити за світло в приміщенні й навіть за офісний папір, — пояснює голова облради Василь Салигін.

Депутати зібралися на площі Свободи перед будівлею обласної адміністрації. Зареєструвалися й стали півколом. Температура надворі +8°С. Нардепи в пальтах та рукавичках. Голова — в костюмі без верхнього одягу, він єдиний гріється гарячим чаєм. Перед ним кілька зсунутих столів і мікрофон.

Частину площі оточили міліціонери. Перехожі з цікавістю зупиняються і з посмішкою спостерігають. Депутати голосують піднятими посвідченнями та картками. Голоси рахує спеціальна комісія.

Рішення КРУ про заблокування рахунків голова облради називає замовленням від прем"єр-міністра Юлії Тимошенко.

— Мені, знаєте, це нагадує "не хочу бути я просто царицею, а хочу бути владичицею морською", — каже Салигін.

Під час сесії нардепи ухвалили рішення виділити місту 55 млн грн із грошей, які надійшли до області як державна субвенція. А також проголосували за те, щоб почесними громадянами Харківщини стали президент Федерації футболу України Григорій Суркіс та президент футбольного клубу "Шахтар" Рінат Ахметов. Проти цього голосували 8 депутатів-комуністів.

— Суркіс як президент Федерації футболу України багато приділяє уваги розвитку футболу в нашій області й неодноразово відвідував Харків. І те, що Євро-2012 проходитиме в Україні — теж його заслуга. А Рінат Леонідович, наскільки мені відомо, допомагає і харківському "Металістові", і молоді харківській, — веде далі Василь Салигін.

"Бютівці" й "нашоукраїнці" на сесію не прийшли. За словами керівника фракції БЮТ в облраді Андрія Стронова, сесія просто неба нелегітимна.

— У регламенті обласної ради чітко прописано місце її проведення, порядок реєстрації депутатів та голосування. Рішення, які будуть прийняті сьогодні, на площі, можуть бути поставлені під сумнів, — зазначає він.

Салигін допускає, що й наступну сесію депутати можуть провести на вулиці:

— Ну, я не знаю, може, нам заборонять і на площі, то будемо проводить у лісі.

Зараз ви читаєте новину «Сесію харківської облради провели на вулиці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути