пʼятниця, 05 жовтня 2007 07:07

Сергій Місючик викопав екскаватором авіабомбу

На полі бурякорадгоспу "Ланна" поблизу села Ланна Карлівського району на Полтавщині екскаваторник Сергій Місючик копав траншею для зберігання буряків на насіння. Та натрапив на авіабомбу часів Другої світової війни.

Метровий пристрій був наполовину залитий бетоном і покритий металічною сіткою. Вона мала понад 400 залізних гострих осколків.

— На цьому полі вибухівку знаходимо не вперше. Але таку бомбу ще не викопували, — розповідає управляючий Сергій Гриб. — За часів війни тут був аеродром. Чоловіки дуже обережні, коли копають  траншеї.

Піротехніки з Головного управління МНС у Полтавській області виявили в бомбі три детонатори. Ківш не просто наткнувся на вибухівку, він зачепив сітку й зірвав її.

— При такому пошкодженні просто диво, що вона не вибухнула. Екскаватор могло б перевернути в повітрі кілька разів, — говорить піротехнік Роман Абрамов. — За моєї пам"яті таких бомб на Полтавщині ще не викопували.

Бомбу спеціалісти підірвали прямо на місці.

Зараз ви читаєте новину «Сергій Місючик викопав екскаватором авіабомбу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути