вівторок, 25 березня 2008 07:08

Селянам возять кіно у "жигулях"

Раз на два місяці до 20 сіл Літинського району Вінницької області працівники кіновідеомережі привозять кіно. Увечері показують художні фільми в місцевих клубах. Ціна квитка — 3 грн. Збираються повні зали.

— Це дуже харашо, — запевняє 55-річна Катерина Романюк із села Дашковець. — У селі то єдина розрада. Бо ж кіна тут роками не бачили. Як колись прийдеш — пообщаєшся з людьми, одне другого побачиш. Ми самі з чоловіком ходили, молодість споминали. Жалко, індійське кіно не показують.

— У нас є як старі, так і нові фільми. Ми навіть їм "Гаррі Поттера" привозили. Правда, нема україномовних стрічок, — каже директор Літинської кіновідеомережі 67-річний Анатолій Сапун.

У кіномережі є база наукових фільмів, які показують школярам. Мають один проектор, тому їдуть туди, де більше дітей. Працівники підприємства заздалегідь повідомляють учителів про фільм, який привезуть.

— Ми знаємо, що раз на два місяці буде якесь кіно, — ділиться 44-річна Любов Кучерук, учителька початкових класів Дашківської школи. — От сьогодні показали про СНІД, про вред алкоголізму. Це для дітей корисно.

За сеанси учні платять 1 грн. Дивляться кіно з 12.00 до 14.00.

— Це цікавіше, ніж ми сидимо у класі і нам вчителька розповідає, — зауважує Мар"яна Слободинська з 11-А класу.

Працівники Літинської кіномережі не мають свого автомобіля.

— Отако впросимо якогось "жигуля", водію платимо за бензин і проїзд. Усю тєхніку возимо у великих рябих сумках. Колонки ставимо в багажнік, — розповідає Сапун. — Знаєте, які у селі дороги? Буває, шось пошкодиться.

П"ять мобільних груп підприємства "Вінницякіно", до якого входить Літинська кіновідеомережа, возять фільми у десять районів області. Загалом на Вінниччині 202 кіноустановки.

Зараз ви читаєте новину «Селянам возять кіно у "жигулях"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути