четвер, 21 жовтня 2021 00:05

Село відключили від газу

Село Благодатне в Чугуївському районі на Харківщині відключили від газу перед початком опалювального сезону. Їх зобов'язували підписати додаткову угоду на послугу з обслуговування внутрішньобудинкових систем, стверджують мешканці.

Після цього кожна сім'я платила б додатково за паливо понад 1,2 тис. грн на рік.

– Газу не стало 11 жовтня, але закручуватися все почало ще наприкінці вересня, – говорить голова територіальної громади Благодатного Іван Пілат. – Працівники Харківгазу приїхали під вечір з охоронцями. Почали рити під дворами. Казали, що є буцімто якийсь витік. Викопали величезну траншею. Збіглися люди й піднявся шум. Працівники повтікали. За пару тижнів газовики приїхали знову. Селяни вимагали документи й пояснення, а вони махали якимись папірцями. Знову втекли, а ми лишилися без газу – нібито через ремонт.

16 жовтня селяни влаштували кількаденну акцію протесту поблизу Харкова. Наступного дня газопостачання відновили.

Випадок із відключенням палива розслідує Служба безпеки України.

– Посадовці компанії дійсно вимагали додаткові гроші від споживачів, прикриваючись розпорядженням керівництва держави, – кажуть у СБУ. – Відмовлялися подавати газ, доки селяни не підпишуть додаткову угоду. Таким чином ставили їх у безвихідне положення. За цим фактом відкрили кримінальне провадження за статтею про насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади.

У Харківгазі звинувачення відкидають. Ремонтували газопровід, але були заблоковані невідомими особами й полишили роботи, говорять на підприємстві.

Зараз ви читаєте новину «Село відключили від газу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути