Ексклюзиви
пʼятниця, 06 червня 2008 07:07

Селище Седнів півроку живе без води

Автор: фото: Ігор КОНОВЧЕНКО
  Людмила Кокодій збирається їхати велосипедом по воду за 2 кілометри від хати
Людмила Кокодій збирається їхати велосипедом по воду за 2 кілометри від хати

У селищі Седнів на Чернігівщині півроку немає води. Люди їздять за 2 км до криниці та до річки Снов. На прання збирають дощову.

Людмила Кокодій, 57 років, приїхала з Києва доглядати паралізовану матір. Біля хати в жінки стоїть діжка з дощовою водою. Поряд — миска та чан.

— Живемо від дощу до дощу. По воду для пиття їжджу велосипедом. Беру всю тару, що маю в господарстві, — каже Людмила Василівна. — У нас на вулиці — одні пенсіонери. Виживають хто як може. У сусідів Мишур також мати паралізована. Вижила в блокадному Ленінграді, а тепер от дожилася.

У Седневі без води понад 200 дворів. Не мають її і жителі 10 двоповерхівок, школа.

— Робітники із "Сількомунгоспу" вийняли з колонок усі внутреності, — веде далі жінка. —  Останню зняли 30 квітня. Сказали людям, що за колонки треба платить, а ми не платимо. Та це неправда. Щомісяця даємо по 33 гривні.

У сільраді кажуть, що раніше в Седневі працювало дві свердловини, води вистачало. Колодязів не будували. Залишилося кілька на в"їзді та виїзді із селища. Нині є три свердловини, але працює одна і не на повну потужність. До другої не підберуть труб потрібного діаметра. Нову, глибиною 600 м, ніяк не запустять.

51-річна Людмила Ребенок із сільради збирає по 80 грн із двору на ремонт водогону.

— Кілька разів намагалися його запустити, але постійно прориває. То труби не такого діаметра, то ще щось, — каже жінка. — Воду в селищі люди беруть хто де. Літні і немощні — купують. Моя мама платить п"ять гривень за відро. Їй сусіди возять. А на день треба ж не менше чотирьох.

Зараз ви читаєте новину «Селище Седнів півроку живе без води». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути