Ексклюзиви
вівторок, 23 жовтня 2007 07:05

СБУ назвала вандалів із Говерли

Служба безпеки України заявила, що встановила особи трьох молодиків, які знищували на Говерлі державні символи. Це росіяни Олександр Бовдунов, 21 рік, і 19-річний Валерій Мантров, а також 33-річний українець Леонід Савін.

Якщо провину зловмисників доведуть, їм загрожує до п"яти років позбавлення волі.

18 жовтня на сайті "Євразійського Союзу Молоді" з"явилися фотографії, на яких люди в чорному розпилюють тризуб, зривають жовто-блакитний прапор із флагштока і розбивають пам"ятник Конституції. СБУ заявила, що ці фото виявилися фальшивкою. Пам"ятник на Говерлі не розбили, а фарбою намалювали на ньому емблему ЄСМ. Тризуб також не спилювали, а зняли з кріплення й кинули на землю.

Лідер "Євразійського Союзу Молоді" Павло Заріфуллін заявив журналістам, що СБУ помилилася й назвала неправильні імена виконавців та замовників вандалізму.

— ЄСМ — це мережева структура, що діє автономно. Люди, які трощили символи на Говерлі, досі перебувають на території України. Вони всі етнічні українці й мають українське громадянство, — переконує Заріфуллін.

Українець Леонід Савін телефоном із Москви заявив "ГПУ", що він є членом Союзу, однак не причетний до випадку на Говерлі:

— Я виїхав з України набагато раніше, ніж про це заявляє СБУ. Заява Служби безпеки — це наклеп проти мене. Мої представники в Україні подадуть судовий позов.

Зараз ви читаєте новину «СБУ назвала вандалів із Говерли». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути