Ексклюзиви
середа, 18 червня 2008 07:07

Шахта Засядька знову запрацювала

Через порушення правил безпеки на шахті ім. Засядька, управління Держпромнагляду на Донеччині 14 червня заборонило там видобуток вугілля. Але за два дні, в понеділок, заборону скасували.

— Роботу на шахті відновили, тому що її власники усунули дві основні причини, через які шахту закривали, — каже Андріан Галач із Держпромнагляду. — Перша — розширюють вентиляційний штрек 18-ї східної лави. Він був усього 2 квадратні метри замість 18. Через такий вузький прохід у випадку аварій можна тільки повзти. І друга — за добу навчили користуватися саморятівниками 1300 шахтарів. З іншими порушеннями працювати можна.

На шахті призупиняли роботу, зокрема, через те, що не всі гірники мають каски зі світильниками, які при збільшенні концентрації газу починають блимати. Також немає апаратури, яка попереджає про вибух вугільного пилу.

У суботу Держпромнагляд також повідомив, що власник шахти ім. Засядька, нардеп від Партії регіонів 75-річний Юхим Звягільський погрожував начальникові Донецького гірничого округу Миколі Малєєву в разі невідновлення роботи на копальні.

— Він сказав, що "будеш харкать кровью и сидеть на нарах", — додає Галач. — Ми це оприлюднили, бо знаємо, що за людина той Звягільський. Після того, як у січні назвали винних у минулорічній аварії, він, користуючись нардепством, просить Генпрокуратуру, СБУ, обласні прокуратури, щоб ті перевіряли нашу діяльність. Якщо торік у нас було з десяток перевірок, то цього року — більше ста. Ніхто нічого не знаходить, а він усе скаржиться і скаржиться.

За інформацією Держпромнагляду, шахта ім. Засядька є найбільш травмонебезпечним підприємством в Україні. З 1999 року там травмувалися близько 2 тис. гірників. 286 із них  загинули. Торік під час вибуху загинули 106 працівників.

Шахта працює без вихідних. Більшість аварій, за статистикою, трапляється у суботу та неділю.

Зараз ви читаєте новину «Шахта Засядька знову запрацювала». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути