Ексклюзиви
вівторок, 05 грудня 2017 07:25

Із зарплати вираховують витрати на проживання

У середньому українські моделі заробляють за кордоном $2,5 тис. — 67 тис. грн на місяць. У Китаї оплачують роботу погодинно. В Японії, Кореї, Сингапурі та Малайзії ціна фіксована за робочий день.

— На заробіток впливає багато факторів — портфоліо, досвід, сезон, агентство, — каже 21-річна Дарія Бондаренко. Почала працювати моделлю у 19 років. Уперше полетіла в Корею.

— У Кореї та Японії зазвичай платять від 600 до 1000 доларів у день за зйомки для каталогів. За покази — 200–250 доларів. У Таїланді за день моделі ­отримують 400–500 доларів. У Китаї заробітки одні з кращих. Найчастіше гроші виплачують однією сумою по закінченні контракту. Зйомка для каталогу — 100 доларів за годину роботи. Але для них модель — це вішалка. Доводиться звикати до брудних щіток для макіяжу, поганої косметики, накладних вій і плойки на 240 градусів. У Кореї чи Японії безпечніше. Там агентство піклується про моделей, особливо якщо це перша їхня поїздка. Японці перед макіяжем роблять масаж, зволожувальні маски.

Після закінчення контракту суму, що модель отримала від клієнта, ділять. 10 відсотків йдуть материнському агентству, 40 — приймальнику, 50 відсотків — моделі. Із цих 50 відсотків віднімають витрати, що понесло агентство. Це вартість квитків, квартири, кишенькові гроші. Окремо вираховують податки. Залишок — заробіток моделі. Якщо не вдається відробити ці гроші, їдеш додому. Агентству ніяких боргів виплачувати не потрібно.

Зараз ви читаєте новину «Із зарплати вираховують витрати на проживання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua
Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути