Ексклюзиви
четвер, 04 вересня 2008 07:04

Розшукують укушену скаженим єнотом дівчину

У місті Генічеськ Херсонської області невідому дівчину покусав хворий на сказ єнот. У районі створили надзвичайну протиепізоотичну комісію, яка розшукує постраждалу.

29 серпня дівчина виїжджала на скутері із міста Генічеськ у бік залізничної станції Новоолексіївка.

— Її віз хлопець. При виїзді із міста зупинилися, — каже лікар-епідеміолог Генічеської санепідемстанції Олександр Литвинов. — Це бачив охоронець установи, розташованої поряд. Молоді люди, очевидно, щось купували. Коли збиралися їхати, дівчина побачила в кущах єнота. Підійшла до нього та спробувала погладити. Але той накинувся на неї та погриз штани.

За словами Литвинова, охоронець не впевнений, що єнот її вкусив. Але вона крикнула, сіла на скутер і поїхала.

Після того, як дівчина із хлопцем поїхали, охоронець узяв тварину за хвіст і закинув на закриту територію місцевого непрацюючого підприємства. Відразу зателефонував до ветеринарної служби. Коли вони приїхали, тварина була вже мертва.

— Взяли аналізи, які підтвердили хворобу в єнота, — веде далі Литвинов. — Очевидно, тварина померла, бо була остання стадія сказу.

Лікар запевняє, що зі сказом людина може прожити від сили рік. Але за місяць дівчину вже не зможуть урятувати. У неї почне руйнуватися нервова система. Потім почнеться параліч. Нині вкушену медикам допомагає розшукувати міліція.

Зараз ви читаєте новину «Розшукують укушену скаженим єнотом дівчину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути