вівторок, 26 червня 2007 07:11

Роздали 8 тисяч листівок про українську мову

Закінчилася акція "Зробіть подарунок Україні! Переходьте на українську!". Із нею рух "Не будь байдужим" об"їздив сім обласних центрів.

— Ми хотіли допомогти людям розмовляти українською і не соромитися російськомовної більшості, — каже координатор акцій Оксана Левкова, 27 років.

Проект розпочався напередодні Нового року в Києві. Активісти роздавали перехожим брошурки з порадами, як швидко почати розмовляти рідною мовою. Радили завести україномовних друзів, на російськомовні запитання відповідати українською. У брошурці також є історія нашої мови та список адрес, де заходи проводять нею. Це театри та музеї.

Після Києва активісти руху побували в Чернігові, Житомирі, Хмельницькому, Вінниці, Черкасах та Сумах.

— Окрім того, що роздавали брошурки перехожим, ми ходили із ними до місцевих державних установ, громадських організацій, засобів масової інформації, — веде далі Левкова. — Також розповсюдили вісім із половиною тисяч перекладених на українську книжок Артура Конан Дойля, Фенімора Купера, Вальтера Скотта, Умберто Еко.

До акції приєдналися рок-гурти "Гайдамаки", "Ot Vinta", "Мандри", фольк-гурт "Гуляйгород". Вони влаштовували безплатні концерти та роздавали брошурки.

Усього розійшлося 8 тис. листівок.

Зараз ви читаєте новину «Роздали 8 тисяч листівок про українську мову». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути