Ексклюзиви
пʼятниця, 15 листопада 2019 00:45

Росіяни засудили шістьох кримських татар

Південний окружний військовий суд у російському Ростові-на-Дону засудив шістьох кримських татар. За участь в ісламському русі "Хізб-ут-Тахрір" у тюрму на 19 років відправили Мусліма Алієва, Інвера Бекірова — на 18 років. Емір-Усеїн Куку та Вадим Сірук отримали по 12 років. Також на сім років засудили Арсена Джеппарова, на вісім — Рефата Алімова.

"Хізб ут-Тахрір" — міжнародна ісламська політична партія, що має на меті об'єднання мусульман. В Росії її членів арештовують зі звинуваченнями в тероризмі. В Україні — дозволена. Після анексії півострова почали переслідувати прихильників партії серед кримських татар. Затримали 55 активістів.

— Вирок незаконний і необґрунтований, — каже Айдер Азаматов, адвокат засудженого Джеппарова. — У нас є місяць для подання апеляційної скарги, ми отримаємо повний текст вироку. Подивимося, на що суд посилався, виносячи його. Які докази враховував, а які — ні.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни засудили шістьох кримських татар». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути