Ексклюзиви
середа, 23 серпня 2017 00:00

Романа Сущенка відвідали дружина і донька

21 серпня ув'язненого ­Росією українського журналіста ­Романа Сущенка відвідали дружина Анжеліка й донька Юлія. Їх до затриманого впустили вперше за майже 11 місяців.

48-річного Романа Сущенка утримують у слідчому ізоляторі в Москві. Росіяни заарештували його 30 вересня торік. Назвали співробітником української розвідки і звинуватили у шпигунстві. Натомість сам затриманий пояснив, що прибув до РФ в особистих справах. Міністерство оборони України називає звинувачення нісенітницею.

Термін утримання під вартою українцеві кілька разів про­довжували. Останній строк має закінчитися 30 вересня. Психолого-психіатрична експертиза підтвердила осудність журналіста.

— Були й інші експертизи, але про них не маю права говорити, бо справа засекречена, — каже адвокат Марк Фейгін, 47 років. — Якщо її не почнуть гальмувати, то у вересні вийдемо на закінчення слідчих дій. Також є політична динаміка в обговоренні цього питання.

Роман Сущенко працював власним кореспондентом агентства "Укрінформ" у Франції.

Зараз ви читаєте новину «Романа Сущенка відвідали дружина і донька». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути