Ексклюзиви
середа, 05 вересня 2012 05:15

"Батьки сидять по роботах зранку до ночі і їм не вистачає часу, щоб з дітьми займатися"

3 вересня офіційно відкрився новий читальний сезон 2012-2013 у Національній бібліотеці для дітей, що у столичному мікрорайоні Нивки. Прийшли близько 200 школярів молодших класів із різних освітніх закладів Києва. Для них працівники закладу влаштували виставу "З книгою світ яскравіший".

Під час дійства дітей посвятили в читачі нового навчального року та провели бліц-опитування щодо прочитаних ними книжок. У кожному відділі бібліотеки відвідувачів чекали конкурси та вікторини, інтерактивне голосування за 10 найліпших дитячих книжок України, літературний квест і вернісаж кращих робіт фотоконкурсу "Літо. Книга. Я".

— Ми — наймолодша бібліотека в Україні. Нам всього 45 років. Обслуговуємо близько 20 тисяч юних читачів. Сюди приїжджають зі всіх районів столиці. У нас вся система комп'ютеризована. Дитина приходить до стійки, що в холі, там її реєструють, фотографують та вносять до бази даних. Далі вона може йти в будь-який відділ і казати, яку їй книжку треба, — розповідає 74-річна Анастасія Кобзаренко, генеральний директор бібліотеки. Працює з відкриття закладу 1967 року. — Також у нас діє близько 20 гуртків: ляльковий театр, народно-етнографічна, театральна студії, гуртки декоративно-прикладного мистецтва, лекторій "Твори добро, бо ти людина" та гурток для дівчаток "Наталі".

На відкриття прийшли письменник Олександр Єсаулов, 59 років, редактор видавництва "Зелений пес" Оксана Левицька. Кандидат у народні депутати від Об'єднаної опозиції 25-річний Ілля Сагайдак, який балотується у виборчому окрузі №5, подарував бібліотеці сертифікат на 10 тис. грн. На них планують придбати інтерактивну дошку.

— Це не проста бібліотека, у першу чергу це заклад, в який дітей забирають із вулиці. Тут є багато гуртків, де вони співають, малюють, читають. Цей заклад потрібен нашій державі для того, щоб нові покоління мали перспективи розвиватися, — каже Ілля Сагайдак. — Через владну політику батьки зараз сидять по роботах зранку до ночі і їм не вистачає часу, щоб з дітьми займатися. Умови, які є в школі, не дають можливість розвиватися. Діти завчають програму, а де духовний, інтелектуальний розвиток? Його немає. А бібліотека дає можливість школяреві самостійно розвиватися. Тому такі заклади потрібно відроджувати та зберігати. У нас така мета — відновити систему розвитку дітей.

Усього в бібліотеці працюють 157 осіб.

Зараз ви читаєте новину «"Батьки сидять по роботах зранку до ночі і їм не вистачає часу, щоб з дітьми займатися"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути