Ексклюзиви
вівторок, 30 січня 2018 06:05

Рита Присяжненко народила дочку напередодні 50-річчя

50-річна Рита Присяжненко та 60-річний Ігор Бандрівський із міста Хирів Старосамбірського району на Львівщині стали батьками. Два місяці тому жінка народила Анну-Марію.

— Про вагітність дізналася на плановому медогляді, коли була на четвертому місяці. Вирішили народжувати, — каже Рита. — Доньку назвали на честь матері та бабусі Ісуса Христа — так чоловік вирішив. Перший місяць він боявся навіть торкатися її. А ­зараз допомагає, може перевдягнути, поміняти памперс. Мала не вередує, дає виспатися. Маю 29-річного сина. Та я над ним так не трусилася, як над Анною-Марією. Від неї ні на крок не відходжу, пилинки здмухую.

— Зрадів звістці, що скоро стану татом. Боявся лише, що не матиму де заробити на доньку. У нашій країні з цим важко, — говорить чоловік.

— Ігор Бандрівський — пенсіонер, дітей не має. Рита — його перша дружина, — розповідає сусідка пари Людмила Кеба, 56 років. — Живуть разом понад 12 років. Вона родом із міста Чистякове (колишній Торез. — ГПУ) Донецької області. Познайомилися на Донбасі, коли Ігор їздив туди на заробітки. Працював водієм на меблевій фабриці, розвозив товар по Україні. Коли почалася війна, перевіз Риту до себе. Вона отримала статус переселенки. Привітна, вбирається охайно та модно. До церкви ходить. Має дорослого сина й онука.

— Рита Володимирівна народила дочку напередодні 50-річчя. Пологи були 22 листопада, а виписали на ювілей 27. Розписалися 7 жовтня, — продовжує Людмила. — Будинок у них доглянутий із сучасним ремонтом. Для дитини обладнали кімнату. Після народження первістка Ігор став відповідальнішим і серйознішим.

— Були в нас випадки пологів і в 40–45 років, але в 50 — уперше, — розповідає завідувачка відділення Старосамбірської лікарні Орися Бонецька. — Жінка народила шляхом кесаревого розтину здорову дів­чинку, вагою 3900 грамів і зростом 56 сантиметрів.

— Небезпека для дитини при пізніх пологах є тоді, коли вагітність протікає проблематично чи жінка нездорова. Але все пройшло добре. В розвитку дівчинка не відрізнятиметься від однолітків, народжених молодими матерями, — каже головний позаштатний спеціаліст департаменту охорони здоров'я з неонатології Ольга Децик, 69 років.

Зараз ви читаєте новину «Рита Присяжненко народила дочку напередодні 50-річчя». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути