вівторок, 20 листопада 2007 07:05

Результати тестування зарахують як вступні іспити

Бажаючим наступного року вступити до навчальних закладів І–ІV рівнів акредитації треба обов"язково пройти незалежне зовнішнє оцінювання. Для цього з 1 листопада до 20 лютого слід зареєструватися в пунктах реєстрації при школах або відділах та управліннях освіти.

Відповідний наказ міністр освіти та науки підписав у липні цьогоріч. 2008-го результати зовнішнього тестування зараховуватимуть як вступні іспити до вищих навчальних закладів.

— Учнів оцінюватимуть із трьох предметів: тест із української мови, літератури та два на вибір, — пояснює Світлана Василенко, начальник відділу зовнішніх зв"язків Українського центру оцінювання якості освіти.

Вибіркові тести учні обиратимуть із переліку предметів: історія України, всесвітня історія, зарубіжна література, математика, біологія, фізика, хімія, географія, основи економіки та правознавства. Ще 1000 учням як випробування введуть іноземну мову — англійську чи французьку.

— Як платили, так і платитимуть при вступі. Навряд чи такий метод зможе завадити хабарам, — переконана директор школи села Литвинець Канівського району на Черкащині Любов Басиста, 57 років. — Сільським учням буде складно набрати багато балів. Рівень їхньої підготовки, в порівнянні з міськими школярами, невисокий.

— Запитання тестів складні, розраховані на сильного учня. А шкільна ж програма спрямована на середнього, — скаржиться заступник директора полтавської школи N22 Тетяна Мединська, 54 роки.

Через появу зовнішнього оцінювання шкільних іспитів ніхто не відміняв. Учні складатимуть екзамени з п"яти предметів. Ті, хто складуть тести, здаватимуть ще два випускні екзамени у школі.

Зараз ви читаєте новину «Результати тестування зарахують як вступні іспити». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути