Ексклюзиви
вівторок, 14 листопада 2017 07:05

"Ресторан "Хуторок" — а як було би гарно "Хутірець"

Письменниця 48-річна Лариса Ніцой зустрілася з міським головою Ізмаїла на Одещині 52-річним Андрієм Абрамченком, щоб переконати його в потребі українізації шкіл. Із 13 середніх навчальних закладів міста україномовні — три.

— Так історично склалося, що в Ізмаїлі переважно все російською, бо це — мова міжнаціонального спілкування, — відповів мер про стенди російською мовою в міськраді.

У департаменті освіти пояснили: школи переводять на українську поступово.

"Вони не розуміють, що є закон і його треба дотримуватися. Не можуть осягнути, що шлях до процвітання країни, утвердження нації лежить, зокрема, через мову, — пише у соцмережі "Фейсбук" Лариса Ніцой. — Над головою в керівника освіти висить карта України, український герб. Нащо вони там? Бо так сказали. Бо є розпорядження повісити у всіх адміністраціях. Оце й уся їхня державність.

Ідемо по місту — чисте, охайне. Але мало відповідати тільки за віники, граблі й покошені газони. Це — рівень завгоспа. Ресторан "Хуторок" — а як було би гарно "Хутірець", дискоклуб "Фасоль" — а як же ж класно, якби було "Квасоля". Гарний Ізмаїл, його б ще наповнити українським змістом".

Зараз ви читаєте новину «"Ресторан "Хуторок" — а як було би гарно "Хутірець"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути