Ексклюзиви
вівторок, 14 травня 2019 00:25

Розсекретили документи Української Народної Республіки

Близько 350 документів про діяльність Української Народної Республіки розсекретив архів Служби зовнішньої розвідки України. Це дипломатичні папери, накази, резолюції, листи, фотографії та фінансові документи.

Папери стосуються діяльності УНР 1920–1930 років. Дотепер вони були недоступні для широкого загалу. Матеріали висвітлюють діяльність еміграційного Уряду УНР, листування керівництва та заходи з відновлення козацтва в Україні. Деякі з них свідчать про стан і діяльність Військової організації та утворених військових формувань.

— Орієнтовно в архівах зберігається до 15 тисяч справ періоду 1917–1991 років. Відомо, що там є документи, які стосуються еміграції 1917–1921 років, виїздів після Другої світової. Важливо показати широту охоплення цих паперів, дізнатися нові імена та історії. Щоб повноцінно користуватися матеріалами могли не лише кілька уповноважених людей, а всі, хто цим займається і цікавиться, — каже архівіст Ігор Кулик, 35 років.

Зараз ви читаєте новину «Розсекретили документи Української Народної Республіки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути