пʼятниця, 14 березня 2008 18:10

П"ятьох будівельників привалила стіна універмагу

Автор: фото: Богдан ГОНЧАРУК
  У четвер у райцентрі Турійськ на Волині завалилася стіна універмагу. Постраждав місцевий житель та п’ятеро робітників, один з яких помер
У четвер у райцентрі Турійськ на Волині завалилася стіна універмагу. Постраждав місцевий житель та п’ятеро робітників, один з яких помер

13 березня впала стіна двоповерхового універмагу в райцентрі Турійськ на Волині. З шостої ранку тут встановлювали склопакети 10 будівельників підприємства "Каскад-продакшн". П"ятеро потрапили під завали.

— Не можу отямитись, — розповідає продавець одягу Ольга Занько, 35 років. Її крамничка найближча до універмагу. — У мене якраз покупець светр міряв, як уся штукатурка посипалася на товар. Лікарі приїхали, дали заспокійливе. Сьогодні більше не можу працювати.

Рух на ділянці вул. Луцької перекрили — правоохоронці бояться, що впаде передня стіна магазину. Вона теж покосилася. Працівники спецпідрозділу "Беркут" нікого не пускають за смугасту стрічку.

Кілька місцевих підприємців сваряться з міліціонерами, бо їм не дозволяють забрати з універмагу крам. Синоптики оголосили 13 березня штормове попередження. Власники торговельних точок переймаються, що дощ і вітер попсує їхній товар.

Серед уламків блоків, склопакетів і штукатурки яскравіють помаранчеві каски. Лежить табличка з написом "13.03 універмаг працювати не буде". Поряд на асфальті сидять четверо будівельників. Вони не місцеві. Кажуть, стіну звели недавно.

— Старі вікна вирізали, монтували пластикові, — каже один із них. — Були в касках, шумно дуже було, бо працювали пилкою-болгаркою. В якусь мить зауважив, що зверху, наче сніг, посипався пінопласт. Подумав, що на даху під руберойдом є шар пінопласту. Раптом хтось із наших крикнув: "Хлопці, тікайте, біда!". Я підняв голову. Бачу: смуга неба почала збільшуватися. За секунду вскочив назад у приміщення, і все рухнуло.

Під завалом опинилися п"ятеро: 23-річний Сергій Янов, 25-річний Михайло Папроцький і 38-річний Олег Лисюк з Луцька, 42-річний Сергій Щесюк із села Погиньки Ковельського району та 40-річний Володимир Воробей із Володимира-Волинського. Їх відправили до райлікарні. Воробей через кілька годин помер.

Володимир Воробей помер через кілька годин у райлікарні

Уламки стіни зачепили турійчанина Миколу Щербу, 66 років. Йому ушкодило щоку.

— Четверо будівельників перебувають у стані середньої тяжкості, їм забезпечили безкоштовну медичну допомогу і догляд, — розповідає головний лікар райлікарні Петро Мельничук, 57 років. — Вони мають переломи, множинні забої, їм необхідні хірургічні операції.

Будівельникам вкололи знеболювальне. Вони лежать в одній палаті хірургічного відділення.

— Нас усіх повитягав наш майстер і випадкові перехожі, — каже Сергій Янов. — Я відкрив очі, коли наді мною стояли якісь чоловіки і жінка. Ми всі давно знаємо один одного, бо увесь час працюємо разом. Впали всі разом, мене відкинуло в контейнер з мобільними телефонами.

Комісія мусить встановити причину обвалу. Потерпілі стверджують, що приміщення універмагу проектували і зводили з порушеннями.

— Зрозуміло, що це будівництво — самовільне, бо будували без дозволу інспекції держбудконтролю, — стверджує начальник інспекції держбудконтролю у Волинській області Юрій Ільчук, 43 роки. — Зараз ми встановлюємо замовника, проектанта. Якщо, звичайно, тут взагалі щось проектувалося.

Вночі міліціонери охороняють від мародерів напівзруйновану будівлю турійського універмагу.

Зараз ви читаєте новину «П"ятьох будівельників привалила стіна універмагу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути