Ексклюзиви
пʼятниця, 11 жовтня 2019 06:05

Проїзд для пенсіонерів стане платний

У Вінниці чиновники пропонують обмежити кількість безкоштовних поїздок у громадському транспорті пенсіонерам та іншим пільговим категоріям. Зміни планують із 2020 року.

— Таке рішення мають прий­няти депутати на сесії. Якщо в бюджеті знайдуться гроші для компенсації вартості проїзду для всіх, то ніхто нікого не обмежуватиме, — говорить директор Вінницякaртсервіс 36-річна Кaтерина Бaбіна. — Зараз у них безкоштовний проїзд. Для приїжджих пенсіонерів та інших пільговиків проїзд у тролейбусах, трамваях і автобусах Вінниці стане платний.

Компенсувати їхні поїздки мають їхні ж місцеві ради.

— Є пропозиція укласти угоду між Вінницькою транспортною компанією, Вінницякартсервіс і тією громадою, звідки людина. Наприклад, до Вінниці приїхав житель міста Калинівки. Йому видамо картку і будемо вести облік його поїздок. Міська рада Калинівки компенсуватиме його проїзд напряму вінницькій транспортній компанії. Є громади, які вирішили компенсувати своїм пенсіонерам 30 поїздок, — каже Бабіна.

Наприкінці жовтня у Вінниці вводять електронний квиток. Містяни оформляють персоніфіковані картки. Завдяки ним можна буде вести облік пільговиків.

У всьому транспорті на вхідних дверях установили валідатори для розрахунку за проїзд. Можна оплатити муніципальною карткою вінничанина, банківською карткою з чипом, смартфоном, мобільними додатками на ньому. Електронний квиток тестують у трамваях.

Зараз ви читаєте новину «Проїзд для пенсіонерів стане платний». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути