Ексклюзиви
вівторок, 25 вересня 2007 07:08

Прочанин із Румунії вкрав мощі святого

23-річний чернець із Румунії викрав зі Звіринецьких печер Свято-Троїцького Іонинського монастиря в Києві мощі преподобного Андроніка Печерника. Того самого дня чоловік покаявся, і його відпустили.

У Звіринецьких печерах минулої середи зранку приймали екскурсії. Групи паломників ішли стародавніми коридорами і зупинялися лише біля нетлінних останків, щоб помолитися.

— Ми завжди проводимо сюди різні групи, — розповідає протодиякон Олексій. — Коли гід проводив групу, побачив, що немає голови святого Андроніка Печерського. Також потім уже зауважили, що окрім голови з церкви зник і ковчег із його тисячолітніми мощами.

Священики запідозрили, що крадіжка могла статися під час екскурсії до печер групи монахів із Румунії. Отці зателефонували до міліції.

У райвідділі міліції Печерського району Києва кажуть, що знайшли автобус із румунськими туристами за кілька годин. Ті саме збиралися від"їжджати до Росії. Коли пасажирів попередили, що їх перевірятимуть із собаками, один із паломників у всьому зізнався.

Він віддав правоохоронцям сумку з мощами. Сказав, що на батьківщині служить у православному монастирі Святого Миколая. У храмі немає мощів святих, а в Києві їх, мовляв, багато.

— Я думав, що нічого поганого не станеться, коли невелика частинка мощів потрапить до Румунії, — говорить чернець.

У міліції за нього заступився настоятель київських печер. На його прохання, затриманого прочанина звільнили з-під варти.

Зараз ви читаєте новину «Прочанин із Румунії вкрав мощі святого ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути