вівторок, 25 квітня 2017 06:45

Припинили постачати електрику в ЛНР

З 25 квітня Україна припиняє постачання електроенергії на окуповану територію Луганщини.

— Зі вказаної дати вся ЛНР залишиться без електрики, — каже гендиректор Луганського енергетичного об'єднання Володимир Грицай. — Не отримуватиме її також Попаснянський водоканал. Він розташований на українській території.

— Петро Порошенко в березні по­обіцяв тотальну економічну блокаду, — говорить військовий експерт 43-річний Дмитро Снєгирьов. — Вона стосується не лише залізничного та автодорожного сполучення, а й електропостачання. Усі так звані "націоналізовані" підприємства працюють за рахунок української електроенергії. Бойовики не платять за неї.

З іншого боку, більшість "віджатих" компаній не змінили власників. І вони юридично зареєстровані в Україні. Це ­означає, що повинні сплачувати податки, відповідно платити за світло, воду та все інше. Наказ припинити електропостачання віддав президент. Чи відновлять електрику на окупованій Луганщині, теж залежить від політичної волі чиновників.

Зараз ви читаєте новину «Припинили постачати електрику в ЛНР». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути