понеділок, 06 серпня 2007 07:00

Президентська родина сплавилася Білим Черемошем

Автор: фото: Микола ЛАЗАРЕНКО
  Віктор Ющенко із дружиною Катериною під час сплаву гірською річкою Білий Черемош. На правому борту — його охоронець, позаду — досвідчені інструктори. Діти були у цьому ж рафті. На одному з небезпечних порогів їх висадили на берег
Віктор Ющенко із дружиною Катериною під час сплаву гірською річкою Білий Черемош. На правому борту — його охоронець, позаду — досвідчені інструктори. Діти були у цьому ж рафті. На одному з небезпечних порогів їх висадили на берег

Понад 35 км гірською річкою Білий Черемош у рафті — так здійснилася давня мрія президента України Віктора Ющенка. У мандрівку територією Путильського та Вижницького районів Чернівецької області глава держави взяв дружину Катерину Михайлівну, дітей Христину, Софію й Тарасика.

— Віктор Андрійович загрібав переднім лівим. Праворуч від нього сидів охоронець, позаду по борту – двоє досвідчених інструкторів. Катерина Михайлівна з дітьми перебували посередині рафту, — розповідає ПетроБрижак, 42 роки, голова Сокирянської райдержадміністрації.

Він супроводжував президентську родину на відпочинку в буковинських Карпатах. Під час сплаву 1 серпня гріб у другому рафті.

— Усіх одягнули в гідрокостюми та спеціальне спорядження для рафтингу, — продовжує Брижак. — Дітей посадили у спеціальні дуже комфортні м"які сидіння. Катерина Михайлівна лише попросила, щоби діти почувалися у безпеці. Усе пройшло добре.

До президентського сплаву на рафті Білим Черемошем розпочали підготовку ще з березня. Перед стартом, аби вивчити рельєф і бути готовим до несподіванок на гірській річці, інструктори за три дні пройшли маршрут п"ять разів.

Президентську родину перед запливом ретельно проінструктували: показували елементи техніки водного туризму, страхування та рятування в екстремальній ситуації. Сплав розпочався в селі Розтоки Путильського району.

У шість восьмимісних рафтів сіли близько першої години дня. Президент плив у третьому. Сплав був безпечним, бо Черемош цієї пори мілководний. В області влітку випало дуже мало дощів. Лише у кількох місцях є стрімкі ділянки з бурхливими порогами. Такий маршрут має другу категорію складності.

— У рафтах сиділи вправні веслувальники – команда водної комісії обласної федерації спортивного туризму цього року виборола національний кубок з техніки водного туризму "Весняні води", — говорить Петро Брижак.

Мандрівка рікою тривала чотири години. Рафти лише раз приставали до берега – перепочити. О шостій вечора фінішували у Вижниці. На березі президентську родину зустрічали кілька тисяч людей.

— Емоцій дітей не передати: підстрибували від радощів, хоча трохи стомилися, — каже Брижак. — Та й Віктор Андрійович із дружиною мали щасливий вигляд.

Перед поверненням до Києва президент із сім"єю також відвідали туристичний комплекс у Мигово та Білокриницький старообрядницький монастир.

Після сплаву президентська родина поїхала вечеряти у приватну садибу "Лекече" у Вижницькому районі.

Зараз ви читаєте новину «Президентська родина сплавилася Білим Черемошем». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути