Ексклюзиви
середа, 21 травня 2008 07:08

Президента Євробанку розчулили сироти

Автор: фото: Віктор КОШМАЛ
  Президент європейського банку реконструкції і розвитку Жан Лем’єр (в окулярах) під час зустрічі з дітьми Комарівської школи-інтернату
Президент європейського банку реконструкції і розвитку Жан Лем’єр (в окулярах) під час зустрічі з дітьми Комарівської школи-інтернату

"У великі морози в старій котельні чергували не тільки чотири кочегари, а й усі техробітниці й по два вчителі, — розповідає 51-річний Віктор Стриженко, директор Комарівської школи-інтернату в Борзнянському районі Чернігівщини. — Боялися, що півкілометрова аварійна теплотраса під землею може перемерзнути. За сезон спалювали до 500 тонн вугілля.

Одна з благодійних організацій порадила керівнику інтернату вийти на президента Європейського банку реконструкції і розвитку Жана Лем"єра.

— Ми написали йому листа і банкір приїхав, — продовжує  Стриженко. — Діти зустріли делегацію хлібом-сіллю, показали концерт самодіяльності. Лем"єр був розчулений. Діти через перекладача розповідали йому про життя в інтернаті, чим вони займаються на дозвіллі. Подарували свої вишивки.

Банкіру показали чотири старих котли, теплотрасу. Повели у старі корпуси й новий, відремонтований за спонсорські кошти. Після того губернатор Володимир Хоменко і Жан Лем"єр підписали грантову угоду. Євробанк перерахує закладу 231 тис. євро.

На виділені гроші мають замінити старі котли на сучасні вугільні бойлери. Нове обладнання удвічі економніше. Його треба завантажувати вугіллям раз на вісім годин. Також побудують нову, наземну теплотрасу. Замінять радіатори. У гуртожитках вставлять металопластикові вікна, утеплять дахи.

Комарівська школа-інтернат працює з 1959 року. У ній навчаються діти від 6 до 17 років. Нині у закладі 150 дітей, з них — 52 дітей-сиріт та позбавлених батьківського піклування. Загалом на Чернігівщині працює 18 подібних закладів, в яких виховують 2,5 тис. дітей.

Зараз ви читаєте новину «Президента Євробанку розчулили сироти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути