пʼятниця, 15 грудня 2017 07:15

Припинимо залізничне сполучення з Росією

Наступного року Україна повністю припинить залізничне сполучення з Росією. Зараз до Москви курсують вісім пасажирських потягів і п'ять транзитних.

— Хай російські потяги їздять де завгодно, але не в Україні. Необхідно переконати й українців, що їздити в РФ їм нічого, — каже міністр інфраструктури Володимир Омелян, 38 років. — Жодних негативних наслідків не буде. Навпаки, знизиться ризик терористичних актів. Не буде збитків і від припинення курсування в Україні російських потягів. Українською 37-кілометровою ділянкою Росія користувалася безкоштовно. Свого часу угоду про безоплатну її оренду Укрзалізниця уклала з Російськими залізними дорогами.

З 11 грудня російські потяги почали їздити в обхід України. Це — 62 пари пасажирських і 30 вантажних, що курсували до Ростова через українську територію. Тепер ходитимуть колією, яку росіяни проклали у Воронезькій і Ростовській областях.

— Сумніваюся, що заборона залізничного сполучення суттєво вплине на терористичну загрозу. Бо до України з РФ можна доїхати маршруткою або через Білорусь, — говорить керуючий партнер Національної антикризової групи Тарас Загородній, 38 років. — Припинення сполучення спричинить невдоволення українців, які мають там родичів. Втратимо кошти за пасажирські перевезення в треті країни через територію РФ.

Зараз ви читаєте новину «Припинимо залізничне сполучення з Росією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути