Ексклюзиви
пʼятниця, 24 листопада 2017 06:21

Постраждалим від вибухів не добудували дім

— До холодів хату мали здати нам під ключ. Так обіцяв мер Вінниці Сергій Моргунов, який узяв під опіку наше село. Ремонтна брига­да звела коробку, ­вставила вікна і накрила дах. 1 листопада зібрали інструменти й поїхали. Відтоді про них нічого не чути, — каже 49-річна Тамара Рибаченко із села Медвідка Вінницького району.

Її дім упав під час вибухів на складах із боєприпасами у райцентрі Калинівка Вінницької області 26 вересня. Жінку тоді ударна хвиля відкинула в погріб. Отримала травми.

— Експерти визначили, що хату не відновити. Підперли стіни кілками і спимо в одній кімнатці. В будь-який момент стеля може впасти на голову, — говорить Тамара Миколаївна. — Днями приїжджали з райдержадміністрації. Сказали, нову хату збудують. Але коли саме — не зрозуміло. Один із чоловіків натякнув, щоб ходили і добивалися, бо нічого не отримаємо.

Зведення нового дому експерти оцінили у 600 тис. грн. Будівельна фірма зводила його за свій рахунок. Сподівалися отримати компенсацію від держави.

— Вклали туди 500 тисяч гривень. Але щоб роботи продовжилися, нам потрібно пройти експертизу в Міністерстві регіонального будівництва. Як тільки там дадуть зелене світло, кошти повністю перерахуємо компанії, — говорить голова Вінницької райдержадміністрації Михайло Демченко.

У сусідньому селі ­Павлівка Калинівського району чотирьом сім'ям нові будинки купують. Сільська рада оформлює на них документи.

Калинівський районний суд на 2465 грн оштрафував майора, який служить на території складів із боєприпасами. Його визнали винним у недбалому ставленні до служби. Мав контролювати пропускний режим, але на територію потрапляли люди з легкозаймистими речовинами.

Зараз ви читаєте новину «Постраждалим від вибухів не добудували дім». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути