пʼятниця, 19 липня 2019 06:50

Поліцейські звільняються з роботи

— У поліції настала кадрова криза: працівники масово звільняються, нових охочих немає, — каже 35-річна Вікторія Балицька, голова комісії з відбору персоналу поліції Львівської області. — Якщо взяти до уваги очікування людей від поліції, то ситуація критична.

Нових працівників набирають раз на півроку. Торік до конкурсу допускали по 30–40 претендентів.

— Якщо раніше за раз приймали по 6 людей, то тепер в кращому разі приймаємо двох-трьох. І відбір проходить у кращому випадку один, — продовжує Вікторія. — У квітні–червні з 36 кандидатів узяли 23. Хоча вимоги прості — вміти говорити і логічно мислити. Нас критикують: "Кого ви там понабирали?". Відповідаю, що кращих із тих, хто прийшов. До нас йдуть звичайні люди із примітивними життєвими цінностями. Часто навіть не уявляють, чим займається поліція. Тепер і такі не йдуть.

Переконує, що служба в поліції перестала бути перспективною.

— По-перше, чинний закон не захищає патрульних. Громадяни безкарно хамлять їм — у патрульних наростає моральна втома, вигорання, починають ображати у відповідь. Утворюється взаємна ненависть. По-друге, 10–12 тисяч гривень зарплати — мало за ризик життям і щоденну важку роботу. Виникають корупційні проблеми, патрульні наважуються брати хабарі.

Зараз ви читаєте новину «Поліцейські звільняються з роботи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути