Ексклюзиви
вівторок, 02 жовтня 2007 07:08

Покажуть фільми улюбленого режисера Гітлера

У київському кінотеатрі "Жовтень" із 3 жовтня почнуть показувати дві останні стрічки німецької акторки й улюбленого режисера Гітлера Лені Ріфеншталь. В Одесі фільми "Кораловий рай" та "Мрії про Африку" продемонструють 18 жовтня.

— Гітлер довірив їй зняти документальний фільм для демонстрації величі німецької нації, — розповідає "ГПУ" столичний режисер Галина Ковач, 38 років. — 1935-го Ріфеншталь відзняла таку картину — "Тріумф волі". Через три роки вийшов ще один фільм про Олімпіаду в Берліні. У ньому Ріфеншталь показала силу та спритність німецької нації. За це її звинуватили в прославлянні ідеології націонал-соціалізму. Хоча режисерка звинувачення завжди відхиляла.

Обидві останні картини Лені Ріфеншталь тривають 40 хв. "Кораловий рай" показує красу підводного світу, яку режисер вивчала самотужки в 70-річному віці. Щоб отримати дозвіл на підводне плавання, вона підробила документи, за якими їй було 50 років. Вона знімала фільм протягом 26 років.

Прем"єру "Коралового раю" 22 серпня 2002 року Лені Ріфеншталь приурочила до свого сторіччя. Померла режисерка 8 вересня 2003 року — через два тижні після свого 101-го дня народження.

Другий фільм — "Мрії про Африку" — Ріфеншталь почала знімати ще 1950-го. Вона регулярно їздила до Африки. Була зокрема в Судані під час громадянської війни. Однак закінчити фільм не встигла. Після її смерті роботу над останньою картиною завершив режисер-документаліст Рей Мюллер. Він супроводжував режисерку в поїздці до Африки.

Зараз ви читаєте новину «Покажуть фільми улюбленого режисера Гітлера». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути