пʼятниця, 22 лютого 2019 00:20

Подорожчали борщ і сало

Подорожчав традиційний український перекус — бутерброд із салом, часником і кропом. Про це каже голова Національної ради економічного розвитку 46-річний Олексій ­Дорошенко.

— У січні 2018-го для приготування 10 бутербродів із салом ми витрачали в середньому 33,3 гривні, — каже Дорошенко. — А через рік — 36,6 гривні, що на 10 відсотків дорожче.

Пояснює, на скільки подорожчали складові бутерброда. 500 г житнього хліба коштували 7,7 грн в січні 2018-го, а за рік — на 1,6 грн дорожче. 250 г сала зросла в ціні на 1,2 грн, до 19,2 грн.

Також подорожчала традиційна перша страва — борщ. У січні торік для приготування каструлі борщу з свининою господиня витрачала в середньому 89,9 грн, нині — 104,8 грн.

Зараз ви читаєте новину «Подорожчали борщ і сало». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути