Ексклюзиви
вівторок, 31 липня 2007 18:22

Пляжі закрили через кишкову паличку

У Дніпрі біля Черкас знайшли кишкову паличку, повідомила санепідемстанція міста.  Вміст її у воді на пляжах трьох районів перевищував допустиму норму в 10–15, а подекуди навіть у 100 разів. Городянам заборонили купатися щонайменше тиждень.

— Комісія звернулася до власників пляжів із вимогою встановити попереджувальні знаки про заборону купатися. Однак далеко не всі вони послухалися, — каже перший заступник міського голови 55-річний Микола Шкарабура.

Загрозлива ситуація виникла після дощів, які змили у річку бруд та сміття. Окрім того, пляжі занедбали приватні особи, які взяли їх в оренду, додає Шкарабура:

— Вони в такому стані, що міська влада не має іншого виходу, як розірвати з ними договори оренди. Орендарі вважають, що це їхня територія. І що на ній відбувається, мовляв, не повинно нікого турбувати.

У понеділок на забруднених пляжах ще відпочивали люди. Вони не знали про загрозу. Ігнорування заборони купатися загрожує гострими кишковими захворюваннями на зразок дезинтерії та черевного тифу.

Зараз ви читаєте новину «Пляжі закрили через кишкову паличку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути