Ексклюзиви
четвер, 24 січня 2008 07:08

Півгодини стояло метро в центрі Києва

Учора на Святошинсько-Броварській лінії метрополітену в Києві сталася надзвичайна пригода.

О 12.41 біля станції Театральна через коротке замикання задимівся третій вагон потягу N24, що прямував до станції Лісова. Близько 12.45 пасажирів висадили на Театральній.

— Потім потяг зняли з маршруту й направили в тунель на станцію Хрещатик. Там вагон обстежили фахівці. Вогню не було, ніхто не постраждав, — розповідає "ГПУ" Надія Шумак, начальник прес-служби столичного метрополітену.

Машиніст попросив диспетчерів подати до потягу вогнегасники й пожежний рукав. Від допомоги гірничих рятувальників відмовився.

За словами очевидиці, на платформі біля тунелю, звідки виходить потяг із Театральної, зібралося майже 20 пожежників із протигазами, шестеро лікарів зі "швидкої", міліціонери та охоронці метрополітену. Очікували, що сюди приїде палаючий потяг.

Протягом кількох хвилин їдкий дим поширився сусідніми станціями метро — Університет, Вокзальна, Берестейська. У потягах, що зупинилися в тунелях, відчувався запах диму. О 12.47 на Хрещатику наказали залишити станцію. "Станція не працює з технічних причин", — лунало з гучномовця. Пасажири закриваються від диму долонями й рукавами. Біля ескалатора тиснява.

— Платформа на Хрещатику забита, ніхто не знав, куди йти, що робити, — згадує киянин Віктор Свиридов, 57 років.

Пожежники, міліціонери та лікарі залишалися на платформі станції метро Хрещатик протягом трьох годин після надзвичайної пригоди. Рятувальники загравали з киянками. Причини задимлення не повідомляли. Дехто з них жартував і говорив, що в метрополітені оголошена навчальна тривога.

22 січня рух тією ж гілкою метро зупинився на півтори години — через 34-річного самогубцю з Кіровоградщини. Він кинувся на рейки на станції Вокзальна.

Зараз ви читаєте новину «Півгодини стояло метро в центрі Києва». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути