понеділок, 02 лютого 2009 18:59

Пільговикам удвічі зменшили автобусні рейси

Автор: фото з сайта livejournal.com
  Акцію ”Продай штани — купи жетон” провели 1 лютого у Київському метрополітені молоді люди з громадської організації ”Український спротив”. Вони вважають, що проїзд у метро коштує надто дорого, незважаючи на здешевшання на 30 копійок. 15 чоловік спустилися
Акцію ”Продай штани — купи жетон” провели 1 лютого у Київському метрополітені молоді люди з громадської організації ”Український спротив”. Вони вважають, що проїзд у метро коштує надто дорого, незважаючи на здешевшання на 30 копійок. 15 чоловік спустилися

Від суботи, 31 січня в Києві подешевшала ціна проїзду в комунальному транспорті. За квиток на тролейбус, автобус і трамвай треба платити на півгривні менше — 1 грн 50 коп. Метро здешевшало на 30 коп. і коштує 1 грн 70 коп.

Разом із тим із 27 січня половину комунальних автобусів столиці чиновники перевели в режим маршрутного таксі. У таких автобусах відмовляються безкоштовно перевозити пільговиків.

— Автобус працює як маршрутка. Льготного проїзду нема, — оголошує огрядна кондукторка в автобусі N102, коли той зупиняється біля станції метро Оболонь. Біля середніх дверей скупчується чимало пенсіонерів, які хочуть зайти в салон. Кондукторка виштовхує їх на вулицю, а водій швидко зачиняє двері.

У салоні приклеєне оголошення. Якщо купуєш квиток у кондуктора, він коштуватиме 2 грн, якщо в кіосках на зупинках — то 1,50 грн, вказано в ньому. Про пільговиків і пенсіонерів — ані слова. Також немає телефону для довідок. Квитки в кондукторки інші, аніж у кіосках Київпастрансу. Білі, ширші, без голографічної стрічки.

— Можете не компостувати його, — каже кондуктор дівчині, яка купила квиток.

За хвилю вона вимагає сплатити за проїзд по 2 грн у кількох літніх жінок, які встигли зайти в задні двері. Погрожує висадити з автобуса. Жінки обурюються, але платять.

Інший, 69-й столичний автобус курсує від центру на Борщагівку. Пенсіонеру, аби дочекатися безкоштовного автобуса, треба чекати півгодини.

— Раніше їздила на автобусі, тепер ні. Не можу платити дві гривні. Отримую півтисячі пенсії. Буває, чекаю автобуса, а потім іду пішки. Звичайно, я недовольна. А кому воно понравиться?! — обурюється киянка Антоніна Костенко, 63 роки.

— Такі заходи тимчасові, вони — на період кризи. Розпізнати безпільгові автобуси можна за табличкою "маршрутне таксі" на лобовому і боковому склі, — пояснює "ГПУ" 21-річна Катерина, диспетчер гарячої лінії Київпастрансу. У столичних тролейбусах і трамваях пільговиків поки возять без обмежень.



Здорожчали проїзні

Влада Київа збільшила вартість проїзних на комунальний транспорт. Тепер річний проїзний квиток на метро коштуватиме 910 грн (раніше — 365 грн). Проїзний на автобус, трамвай і тролейбус подорожчав до 680 грн (попередня ціна — 275 грн). Вартість місячного проїзного на метро становить тепер 95 грн (було — 80). Вартість проїзного для студентів — 50% звичайної ціни. Учні платитимуть 25% від повної вартості.

Зараз ви читаєте новину «Пільговикам удвічі зменшили автобусні рейси». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути