Ексклюзиви
четвер, 20 березня 2008 07:02

Під потягом столичного метро загинув ліцеїст

Автор: фото: Андрій ШМАТОВ
  Тіло Андрія Костецького дістали з-під поїзда за 10 хвилин після падіння — тобто о 8.44. Ще через дві хвилини відновили рух на лінії метро
Тіло Андрія Костецького дістали з-під поїзда за 10 хвилин після падіння — тобто о 8.44. Ще через дві хвилини відновили рух на лінії метро

У середу о 8.34 на станції столичного метро Святошин під потяг кинувся 14-річний Андрій Костецький. Школяр загинув.

— Я підіймалася сходами до своєї кабінки біля турнікетів. До мене підбігла жінка. Вона плакала, сказала, що під поїзд стрибнула дитина, — розповідає "ГПУ" контролер станції метро Святошин Валентина Вовченко, 58 років. — Коли підбігла до місця, де він стрибнув, там уже були наші міліціонери та чергова. Близько не підходила, бо я на таке боюся дивитись. Начальник станції сказала, аби ми вивели пасажирів із метро і нікого сюди не впускали.

Андрій стояв у кінці перону зі сторони тунелю, де виїжджає потяг. Зі слів свідків, коли з"явилося світло в тунелі, він скинув із плеча рюкзак, поклав його на перон і стрибнув під потяг. Машиніст застосував аварійне гальмування, але уникнути наїзду не вдалося. Одні кажуть, тіло хлопця опинилося під другим вагоном, інші — під п"ятим.

— Його сто відсотків ніхто не підштовхнув, він стрибнув сам, — продовжує Валентина Вовченко. — По-перше, перон у напрямку Академмістечка в ранішній час пік ніколи не буває забитий, там завжди мало людей. От у сторону центру —   навпаки. По-друге, якщо б він їхав у цьому напрямку, то не стояв би в кінці при самому виїзді поїзда з тунелю. А йшов би на перші вагони. І якщо його штовхнули, то падав би він разом із рюкзаком, а так той залишився на пероні. Ще й два свідки бачили, як він стрибав сам.

У рюкзаку міліціонери знайшли книжки та зошити. З"ясували, що хлопець навчався у 7-Б класі одного з ліцеїв міста. В якому саме, не розповідають. Розшукали батьків Андрія Костецького. Кажуть, його тіло приїжджала забирати мати.

Після інциденту рух потягів метро в обох напрямках припинили. Через 10 хв. міліціонери з машиністом дістали тіло Андрія. Рух на Святошинсько-Броварській лінії відновили за 2 хв. Місце на рейках, де лежав труп, працівники метрополітену засипали білим піском.

Це шоста спроба самогубства

Із початку року вже вшосте у столичному метро намагаються вкоротити собі віку. Трьох людей не стало.
21 січня на станції Вокзальна загинув О. Чубах із Кіровоградської обл.
31 січня під потяг на Поштовій площі кинувся Микола Грицай. Чоловік залишився живий.
5 лютого на станції Університет вчинив спробу самогубства Віктор Кудлійчук із Тернопільщини. Він вижив.
25 лютого під потяг на Вокзальній кинулася 21-річна Тетяна Кривошей. Дівчина загинула.
5 березня на цій же станції стрибнув під потяг Віталій Рудченко із Шостки. Чоловік вижив.

Зараз ви читаєте новину «Під потягом столичного метро загинув ліцеїст». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути