пʼятниця, 03 серпня 2007 07:00

Під Могилевом висохли 13 колодязів

У селищі Сонячне за 3 км від Могилева-Подільського на Вінниччині тиждень як вичерпали воду з більшості колодязів. Щодня сюди з райцентру довозять по цистерні води. Деякі люди  ходять за 2 км в сусіднє село Карпівка.

Колодязі в Сонячному завглибшки до 9 м. Глибші самотужки люди викопати не можуть  через кам"янистий ґрунт. Селище розташоване на високому пагорбі. Щоб дістатися води, свердловина має бути завглибшки 60 м.

Цього року через посуху без води залишилося 13 колодязів.

— У мене і в кількох сусідів на 5 м ще є води. Десь 30 чоловік ходять до моєї криниці, залишила їм ключі від калітки, — розповідає Тетяна Колун, 42 роки. — Обіцяв район допомогти з водопроводом. Місто цим питанням також зацікавилося.

Сонячне виникло 1994 року, коли від радгоспу села Карпівка виділили 100 га під земельні ділянки. Тоді на них звели кілька двоповерхівок. Земля селища належить Карпівці, а людей прописали в Могилеві-Подільському. Водогін зможуть провести, лише коли вирішать, кому передадуть Сонячне — місту чи району.

У Сонячному триста мешканців.

Зараз ви читаєте новину «Під Могилевом висохли 13 колодязів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути