Ексклюзиви
субота, 05 липня 2008 07:05

Під час Євро-2012 на стадіонах не буде міліції

У четвер на стадіоні НСК "Олімпійський" у Києві спецпідрозділи Міністерства внутрішніх справ та внутрішніх військ показали, як під час футбольних матчів Євро-2012 боротимуться з масовими заворушеннями на секторах.

Майже тисяча курсантів заповнили сектор стадіону та грали роль уболівальників. Навколо стояли 12 стюардів, які слідкували за порядком.

За легендою, арбітр призначає пенальті на користь однієї з команд. Незадоволені уболівальники починають кидати пластикові пляшки, запалюють димові шашки, виривають сидіння. Стюарди марно намагаються їх втихомирити, і тоді до сектора вривається спецпідрозділ "Беркут" в шоломах, із захисним спорядженням та щитами.

Їх приблизно 600 чоловік. Вони оточують сектор і стають у два ряди. Уболівальники продовжують битися та кидатися пляшками, намагаються проламати заслін. "Беркут" повільно відтискає усіх до виходу з сектора. Надто емоційним уболівальникам заламують руки та виводять зі стадіону, де на них чекає спецавто. За кілька хвилин на секторі не залишилося жодного вболівальника.

— Ми вивчили досвід стюардів, волонтерів цьогорічного чемпіонату Європи. З цього виходить, що на стадіоні правоохоронців не буде, — каже Володимир Маєвський із департаменту громадської безпеки МВС. — Порядок охоронятимуть стюарди, яких ми спеціально підготуємо. Працівників міліції буде більше на вулицях.

Після навчань "беркутівці" кажуть, що якби вболівальники поводилися по-справжньому люто, то зігнати стільки людей було б неможливо.

Зараз ви читаєте новину «Під час Євро-2012 на стадіонах не буде міліції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути