Ексклюзиви
четвер, 24 січня 2008 07:07

Під Черкасами затонув "мерседес"

Автор: фото надане управлінням МНС у Черкаській області
  У тому місці, де ”мерседес” провалився під лід, глибина була трохи більше метра. Водій і пасажири відразу вискочили через вікна
У тому місці, де ”мерседес” провалився під лід, глибина була трохи більше метра. Водій і пасажири відразу вискочили через вікна

У Дніпрі під Черкасами минулої суботи затонув "Мерседес-190". На Водохреще кілька молодих чоловіків уночі скупалися в ополонці й вирішили проїхатися льодом із Черкас навпростець до Чапаєвки Золотоніського району.

До села можна дістатися дамбою, що з"єднує береги Дніпра. Вона завдовжки близько 17 км і прокладена майже до Чапаєвки. Нею пролягає дорога й залізнична колія. Зо 2 км від села дамба тягнеться на відстані 500 м від сільської дороги.

Чоловіки в "мерседесі" вирішили не робити гак. Автомобіль проїхав льодом близько 8 км і навпроти станції Панське, розташованої на дамбі, провалився під лід.

— Подорож скінчилася тим, про що постійно попереджають рятувальники. Крига не витримала, й машина з пасажирами опинилася у воді, — розповідає 41-річний Костянтин Проценко з обласного управління МНС. — Глибина в цьому місці трохи більше метра, тому пасажири встигли залишити затонулий автомобіль через вікна. Аналізуючи ситуацію, фахівці дивуються, як їм вдалося подолати таку відстань.  Мінімальна товщина криги становить кілька сантиметрів. До того ж багато промоїн та тріщин.

Про затонулий автомобіль рятувальникам повідомили 19 січня о сьомій вечора. Діставати машину почали наступного ранку. Попри невелику глибину зробити це було нелегко. Водолази мусили підвести під машину надувні ємності.

Кажуть, що машини-утопленики не підлягають ремонту. Водії вважають поганою прикметою купувати автівки, що топилися, горіли й потрапляли в аварію.

15 січня у Дніпро поблизу кафе-бару "Бочка" в Черкасах провалився вишневий "Деу Сенс". Його власник 25-річний Андрій Каракай хотів покататися з друзями кригою. Чоловіки говорять, що намагалися переїхати на острів за 500 м від берега. Та подолали лише метрів із 10 і пішли під лід. Коли авто провалилося, повискакували.

Рятувальники пояснюють: легкову машину може витримати 20-сантиметрова крига, вантажівку — лід 30 см завтовшки.

Зараз ви читаєте новину «Під Черкасами затонув "мерседес"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути